Over mij

Marco van den Berg is geboren op 10 augustus 1977, in de gemeente Harderwijk. Hij woont zijn hele leven al op de Veluwe en het moet wel héél raar lopen, wil hij daar ooit nog vertrekken… Na de havo en de School voor de Journalistiek in Zwolle koos Marco voor een baan bij een regionaal dagblad. Ruim twintig jaar werkte hij bij de Stentor in Harderwijk, Zwolle en Apeldoorn. Daar was hij twaalf jaar verslaggever en acht jaar leidinggevende.


Sinds september 2019 is Marco actief als zelfstandig interviewer en tekstschrijver. Hij heeft een eigen werkplek aan de Molenweg 27 in Hierden: schrijfatelier RAAK. Een prachtige uitvalsbasis voor interviews en het uitwerken van verhalen, maar ook voor het opnemen van podcasts.

Marco is getrouwd met Gera (1975), een van de bekendste minimalisten van Nederland. Gera houdt lezingen en schrijft tips over duurzamer leven. Samen hebben zij vijf kinderen, in de leeftijd van 19 tot 7 jaar. Hij heeft als vader al op jonge leeftijd de nodige lessen geleerd en hij is trots op zijn kinderen.

 

In zijn vrije tijd speelt Marco gitaar en maakt-ie lange wandelingen door het buitengebied van Hierden, het dorp waar hij sinds 2007 woont. Andere interesses en liefhebberijen: dwalen door de natuur, soep koken, muziek luisteren (Neil Young!), films kijken, romans lezen, poëzie schrijven, fotograferen, (kunst)musea bezoeken en trekdrop eten.

 

Deze midden-veertiger staat bekend als vriendelijk en houdt zichzelf bij de les door veel vragen te stellen. Marco is oprecht geïnteresseerd in het verhaal van mensen. Hij gaat graag op zoek naar andermans drijfveren, ook om daar zelf van te leren. In het werk richt hij zich doorgaans op de domeinen overheid, zorg en onderwijs. Inderdaad; Marco kiest graag voor maatschappelijk relevante onderwerpen.

Nieuwsgierig naar de rest van het verhaal?
Neem contact met hem op!