Over mij

Marco van den Berg (1977) is een geboren en getogen Veluwenaar.  Hij groeide op in de gemeente Harderwijk en na de havo en de School voor de Journalistiek in Zwolle kreeg hij direct een baan aangeboden bij regionaal dagblad de Stentor (toen nog Veluws Dagblad). Met veel plezier werkte hij ruim twintig jaar op de redacties in Zwolle, Apeldoorn en Harderwijk. Dat wil zeggen; twaalf jaar als verslaggever, acht jaar als leidinggevende.

 

Bijna tienduizend interviews verder besloot-ie toch het roer om te gooien. Sinds september 2019 is hij zelfstandig interviewer en tekstschrijver. Naast verhalen maakt en monteert hij ook podcasts, doet-ie regelmatig presentatiewerk en levert hij foto’s bij zijn teksten. De combinatie van vaardigheden, oprechte interesse en jarenlange ervaring maken hem multi-inzetbaar voor verschillende organisaties. En dat blijkt ook uit de vele opdrachten!

Marco is getrouwd met Gera (1975). In Nederland is zij een van de bekendste minimalisten. Gera adviseert overheden, geeft lezingen en schrijft over duurzaam leven. Samen hebben zij vijf kinderen, in de leeftijd van 21 tot 9 jaar. Marco heeft als vader al op jonge leeftijd de nodige lessen geleerd en hij is trots op zijn kinderen.

 

In zijn vrije tijd speelt Marco gitaar en maakt-ie lange wandelingen door het buitengebied van Hierden, het dorp waar hij sinds 2007 woont. Andere interesses en liefhebberijen: soep koken, muziek luisteren, gitaar spelen, films kijken, romans lezen, poëzie schrijven (kunst)musea bezoeken en trekdrop eten.

 

Deze midden-veertiger staat bekend als vriendelijk en houdt zichzelf bij de les door veel vragen te stellen. Marco is écht geïnteresseerd in het verhaal van mensen. Hij zoekt graag naar andermans drijfveren, ook om er zelf van te leren. 

Nieuwsgierig naar de rest van het verhaal?