Geschreven interviews & andere teksten

Dit is een ervaren
tekstschrijver en interviewer.

Heb je mooie verhalen nodig voor een magazine, nieuwsbrief of website? Marco van den Berg van schrijfatelier RAAK heeft ruim twintig jaar ervaring als interviewer en tekstschrijver. Zijn verhalen lees je makkelijk weg en houden goed balans tussen persoonlijk en zakelijk. Een tekst van Marco haal je er ook zo tussenuit. To the point, maar met oog voor detail en vaak een lach of een traan.

 

Verhaal met foto en podcast

Schrijfatelier RAAK werkt veel in opdracht van overheid, zorg en onderwijs. Daarnaast publiceert Marco reportages, interviews en achtergrondverhalen in dagblad Trouw. Op verzoek kan hij ook foto’s aanleveren bij het verhaal. Bovendien combineert hij zijn geschreven interviews steeds vaker met een (mini-)podcast. Naast de tekst ontvangt een opdrachtgever dan ook een gemonteerde opname van het interview.

Interviews: goed doordacht en toch luchtig

Dus wil je een verhelderend interview? Een vrolijk vraaggesprek? Of liever een zakelijk portret? Marco is gespecialiseerd in mooie verhalen. Zowel voor online als papier. Jarenlang werkte hij bij een dagblad, waar hij als verslaggever vele duizenden interviews heeft gemaakt. De laatste tien jaar schreef hij ook regelmatig voor online. Zijn heldere schrijfstijl oogst vaak complimenten. Goed doordacht en toch luchtig.

Hier een aantal voorbeelden! Klik om de tekst te lezen.

Interview met de voorman van Provo
Interview met de mensen van Landstede
Interview met Tamara Hamstra
Interview met Nico: van Satudarah naar de Heer
De Krachtbundel: indrukwekkende verhalen uit de eerste coronatijd
Interview met Martine Kruider
7 interviews bij Medicampus

Welke teksten en interviews levert schrijfatelier RAAK?