Geschreven interviews & andere teksten

Van journalist naar ervaren tekstschrijver en interviewer

Marco van den Berg is een veelgevraagd interviewer en tekstschrijver met ruim 25 jaar ervaring. Zijn visie? Een goed verhaal begint met een goed gesprek. Hij schrijft allerlei soorten teksten, maar is het meest bekend vanwege de interviews en portretten. Die maakt hij voor magazines en kranten, maar ook steeds vaker voor nieuwsbrieven en websites.

 

Verhaal met foto of toch een podcast?

Vanuit schrijfatelier RAAK werkt Marco regelmatig in opdracht van overheid, zorg en onderwijs. Naast teksten kan hij eveneens foto’s en podcasts aanleveren. Bovendien is hij 24/7 beschikbaar voor advies over journalistiek, PR en communicatie. Hoe zet je interviews in om je doelgroep te bereiken? Hoe benader je de media? Hoe krijg je aandacht?

Interviews: goed doordacht en toch luchtig

Ruim twintig jaar werkte Marco bij een regionaal dagblad waar hij vele duizenden mensen interviewde. Als zelfstandig tekstschrijver en interviewer gebruikt hij die journalistieke vaardigheden inmiddels ook om organisaties en bedrijven verder te helpen. Zijn aanpak? Kies voor een eerlijk en ontwapend verhaal; goed doordacht en toch luchtig

Een paar voorbeeldverhalen (klik op de tekst om te lezen)

Uitgebreid interview met Provo-voorman Roel van Duijn
Reportages op de werkvloer bij Landstede MBO
Eerlijk verhaal over diversiteit met Tamara Hamstra
Full quote-interview met een ex-Satudarah-lid
Verhalenbundel over de coronatijd bij zorgorganisatie IJselheem
Dagbladinterview met sociaal ondernemer Martine Kruider
Vraag-antwoord interviews voor huisartsenorganisatie Medicamus

Zet schrijfatelier RAAK in als tekstschrijver voor: