De Krachtbundel brengt indrukwekkende verhalen uit de eerste coronatijd samen

Dit boek schreef Marco in opdracht van zorgorganisatie IJsselheem. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan de Commissaris van de Koning (CvdK) in Overijssel.

PERSBERICHT IJSSELHEEM

In ‘De Krachtbundel – verhalen uit de coronatijd 2020’ – staan zeventien indrukwekkende verhalen van betrokkenen bij Woonzorgconcern IJsselheem: zorgmedewerkers, vrijwilligers, cliënten en de mensen om hen heen. Hoe hebben zij de eerste coronatijd in de ouderenzorg en met name verpleeghuizen beleefd?

Tijdens de eerste coronagolf werden enkele locaties van IJsselheem zwaar getroffen. Ook bij cliënten in de wijkverpleging ontstonden besmettingen. De revalidatieafdeling van IJsselheem in Isala Klinieken maakte bedden vrij om coronapatiënten te laten herstellen. Gelukkig konden velen herstellen van het virus, maar meer dan tachtig cliënten overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De gesloten deuren, de coronamaatregelen, medewerkers die zelf ziek werden door corona; dat gaf spanning bij velen. Door iedereen is keihard gewerkt om goede zorg te blijven bieden. Gelukkig waren er ook lichtpuntjes: de saamhorigheid en waardering voor elkaar en de nieuwe mogelijkheden die zich openbaarden, zoals de praathuisjes en heg-gesprekjes. In De Krachtbundel komen al deze verhalen samen als een blijvende herinnering aan deze tijd.

Online beschikbaar
De verhalenbundel is online beschikbaar door De Krachtbundel (.pdf) te downloaden.

Liever een papieren exemplaar?
De Krachtbundel is vanaf dinsdag 2 februari 2021 te koop in de restaurants op locaties van IJsselheem. We vragen een bijdrage in de drukkosten. De bundel is voor 10 euro te koop. Cliënten, familieleden, vrijwilligers en medewerkers van IJsselheem ontvangen 50% korting en betalen 5 euro.

Uiteraard is het ook mogelijk om uw bestelling te mailen naar info@ijsselheem.nl. Dan komen er kosten voor de verzending bij. Vermeld in het bericht het aantal exemplaren dat u wilt bestellen, uw naam, adresgegevens en relatie tot IJsselheem (cliënt, familielid, vrijwilliger, medewerker, overig). Wij sturen het boek na ontvangst van uw betaling toe. De betaalinformatie ontvangt u per mail. De vermelde prijs is exclusief verzendkosten.